Drómi, Tritla, Jag & C:O

Alla inlägg under december 2009

Av Chrissie - 17 december 2009 11:35

Hundmaten börjar ta slut inne, så gick ut i förrådet för att hämta in 15 kg´s säckarna, de sista. Döm om min förvåning när jag lyfter upp den och den är TOM!!!!

Ett litet, litet hål i botten, lite löv och annat smått och gott, men inte en endaste liten foderbit kvar!!

Jag har med andra ord försörjt hela byns råttor och möss:-) Ser ni någon fet råtta springa förbi framför fötterna, så är det jag som sett till att den blivit så välmående;-) Snacka om att de levt i paradiset!!!

För min del, blev det panikbeställning av nytt hundfoder!  


//

Av Chrissie - 16 december 2009 22:14

Nu börjar ögonen stå lite smått i kors, så ska fundera på refrängen. Riktigt kallt ute nu! Känns än mer skönt då att ha hästarna på fri tillgång:-) Inga vintertäcken här inte...nu får de äta sig varma istället!  


Inatt kommer sambon hem. Nu har han varit borta 3 veckor på rad, så ska bli trevligt att få ha honom hemma lite nu! Gissa om jag ska sätta honom på att skotta snö (det jag inte orkade med igår).


Veckan kan ju inte bli bättre...snö, kallt (ja bättre än regn och mörker) och Bonde söker... maraton:-) Kvällarna är räddade *skrattar*.


Tjolahopp!!


//

Av Chrissie - 16 december 2009 16:09

Man kan ju inte klaga på att man inte får i sig friskluft eller dagsljus ialla fall. Klev utanför dörren 8 imorse och sånär som på en timmes fikapaus, så har jag varit utomhus tills nu.

Ridning med H som var skojigare än skojigast! Hästarna var verkligen så pigga och alerta!! Supermysig ridtur på ä n n u en ny runda:-)

Har varit mycket bus med vovvarna i snön! Så de njuter av att få busa och härja runt!

Ska ta mig ett STORT glas julmust och andas en liten stund innan dammsugaren och jag ska ta en.....mazurka. (Snart har jag väl gått igenom alla danser va?)


Imorgon så ska jag ånyo försöka mig på en egodag. Brukar ju sällan lyckas få till det, men ska åtminstone göra ett tappert försök!


På Nyhetsirritationsfronten; Mest på att när politiker debatterar, så hånskrattar de åt varandra!!! Det är väl det värsta som finns när folk hånskrattar!!???!! Nä, även som politiker så m å s t e man acceptera att folk tycker olika. Bort med smutskastningen och .....hånskrattandet! Jan Björklund är värst utav dem alla!!!!

//

Av Chrissie - 15 december 2009 23:38

Kan ju te sig lite konstigt kanske, en tisdag, men äntligen så fick A och jag lite quality time och åt god mat och vinade lite ihop. Mycket av livets gåtor blev avhandlade, även om det finns många kvar.

Hur som helst en trevlig tisdagskväll:-)

Dessutom fick jag sms utav H som har en stark ridabstinens, så imorgon får jag ridsällskap! Jippi!!! Shit vad kul vi ska ha i all snö!!:-)

För första gången, så var T på Neo stackarn. Tror egentligen att hon ville busa och ha skoj, men viktskillnaden gjorde att Neo inte tyckte att det var fantastiskt roligt. Absolut inget allvarligt, utan mer att 350 kg var lite mycket för 19 kg´s vovve:-)


Snö har vi ju fått så att det räcker nu, tycker jag ialla fall. Sambon är väl för lite mer, eftersom skotern står redo att användas. Men då får han f_ n komma hem och skotta också;-) *skrattar*


Dax att nanna kudde nu, så att man är fit for fight för ridning imorgon!!

Yeeehaaa!


// Natti natti


Ps! Eftersom jag ofta vaknar till Tv4´s morgonnyheter, kan jag idag meddela att Klimatmötet i Köpenhamn gjorde mig mer än upprörd. Hur i he***e kan de lägga ner så mycket pengar på detta klimattjafs, när halva världen svälter ihjäl och att klimtaförändringar är en del utav jorden??!! Vi har aldrig lyckats förmå meteorologer att framkalla sol när vi så önskar. Så hur sjutton ska vi lyckas förhindra denna klimatförändring??!!

Nä, lägg pengarna på att se till att all världens befolkning har ett drägligt liv och bojkotta det nya sjuksystemet!!


Undrar vad som kommer att uppröra mig imorgonbitti??!!

//

Av Chrissie - 15 december 2009 12:24

Snöar, snöar, snöar. Hästarna har brallat runt och varit helt tossiga hela förmiddagen! Likaså vovvarna!


  

Tritla är så stilig när hon stajlar upp sig i hagen;-)


Själv så har jag mest muttrat faktiskt. Min sambo säger alltid att han tycker att det är så avkopplande att få skotta snö, efter en dag på jobbet. HUR kan det då komma sig att han ALLTID är bortrest när det vräker ner snö!!????!!!???

  

För jag kan ärligt säga att; INTE roar det mig!


  

Här är en kille som ialla fall ÄLSKAR snön!


  

Åsså har han skaffat sig en ny lekkompis:-)


Nu ska jag torka upp efter en halv dag utomhus!

//


Av Chrissie - 14 december 2009 21:51

Ok, det snöar...Blåser lite snålblåst också......och jag sliter snart mitt hår. För vem "låtsas" som att han är nödig, typ var tredje minut??!! Bangsi springer och krafsar på ytterdörren som om det vore världens panik. När man väl öppnar dörren kastar han sig ut i snön och busar runt. Inte vill han komma in igen, och inte vill han göra några behov heller!!   


Har byggt akrylnaglarnaglar ikväll. Ska bli spännande om de sitter och håller bättre än de tidigare metoderna jag provat. Nästa gång blir det gele, så jag har något att jämföra med.

Dags att fundera på refrängen och ladda för snöskottning och skorensning imorgon. Löjlig som jag är, så tog jag in hästarna för en stund sedan. Tyckte inte de skulle behöva stå i snöyran hela natten.


Jaha, så var det dags att öppna ytterdörren...IGEN!!! ;-P



Av Chrissie - 14 december 2009 18:33

Nu kommer snön!! Har redan kommit någon centimeter...:-)

Vad jag är glad att hästarna har fri tillgång!!! De har inte alls missbrukat sin matfrihet utan går och äter lite nu och då, men står inte alls som klistrade vid "matburen". Känns bra!!!:-)

Hade sjukgymnastik för sista gången idag:-/ Inte för att jag inte behöver det mer, utan för att min gulliga sjukgymnast går i pension nästa vecka. Nu får vi se vad som händer fortsättningsvis.


Har shoppat lite julklappar också. Blir inte så många då vi bestämt så, vilket känns skönt. Men några stycken är avklarade ialla fall. Tog en promenad med vovvarna i snöyran för en stund sedan och oj vad glada de blir av snö!:-)


Hade planer på att rensa mitt skoskåp och garderober idag, men vettetusan om jag inte skjuter det på morgondagen istället. Vill ju inte skiljas från mina skor *snyft*, men är lite välbehövligt. Har alldeles på tok för många par.

Dags att fortsätta fixa med mina naglar.....

//

Av Chrissie - 13 december 2009 16:48

Vilken underbar dag det har varit! Lagom kallt, klarblå himmel, lite vitt på backen och sol...Ja ni läste rätt. SOL!!! :-)

Stackars H ligger och är alldeles förkyld, så idag fick det träning med pållarna själv. Tränade trav på volt med D och töltövergångar med T. Tog ett tag innan poletten trillade ner.......inte för T, utan för mig. Hon har ju bara kommit på att hon kan testa mig. Fick bli lite arg, sen satt ju övergångarna perfekt.

  


Jag har numera  i n t e ett svart sto, utan ett silversvart ett;-)

  


Klev upp tidigt och tog en riktig långpromenad med hundarna i soluppgången. Helt tyst och stilla. Så ljuvligt!


  


  

Soluppgång över Ludvika i bakgrunden av bilden.


Nu går hästarna på fri tillgång! Tjohoo!!

  


Var ner och gick ytterligare en promenad mellan Jägarnäs och BHK nyss, så nu har hundarna däckat. Hästarna står fortfarande och knaprar (nyhetens behag), så nu är det vilosöndag för resten. Ska laga lite gottigt att äta och sjunka ner och pusta.

En bra söndag m a o.

//




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards