Drómi, Tritla, Jag & C:O

Alla inlägg under december 2010

Av Chrissie - 17 december 2010 23:14

Tja, det är väl inte bara julen som är räddad, utan snarare flera månader framöver....

Nu kommer det att bli plugga tills ögonen blöder!

  

Av Chrissie - 17 december 2010 20:16

Stod ute mellan 11:15 - 15:10 medans hovis var här. Borde kanske inte gnälla, med tanke på det enorma jobbet och slitet som hovslagaren utför. Men fy tusan vad kallt det blir att bara stå still. Åt frukost 15:45.......Magkatarr!!!!

Men nu lite mat i magen, en Pepcid Duo och jag börjar bli mig själv igen. Hästarna fick komma in inatt igen. Jäkla busväder.

Hästarna är ialla fall fina om tassarna!!


Börjar v e r k l i g e n bli dags att "kapa kulorna" på Pjakkur! Han har blivit helt galen och vill bara ut, ut, ut!!! Men jag har försökt tala om för honom att han inte får gå ut förens de två små vindruvorna är borta;-) Hmm, tror inte att han lyssnar på det örat!


Har tränat lite med Bangsi idag, och ...kors i taket....helt plötsligt så lyssnade han!! Sjuk???!!!;-) Gullvovvar!!! Dock var han ingen gullvovve 03.30 imorse när han kom och väckte mig och ville ut och kissa.

Kan informera om att det var KALLT att vara ute naken i - 7 C, halv fyra på morgonen. ;-P


//

Av Chrissie - 17 december 2010 08:42

Hästarna fick komma in igårkväll och de blev nog riktigt glada, som om de längtat. Imorse när jag släppte ut dem så syndes det på underlaget att de mest sovit och säkert njutit en smula också:-)

Fodring, utsläpp och mockning avklarat ialla fall. Nu ska jag bara tina upp lite, få i mig frukost och sen kommer hovslagaren! :-)


Fick nyss ett SMS om att all min litteratur kommit, så bara måste åka och hämta ut böckerna sen!! Nu behöver man inte oroa sig vad man ska göra när det blir en lugn stund till övers.


Vad den väntade snöstormen tog vägen igår kan man ju undra. Lite antiklimax när man hade räknat med det. Var ialla fall och gick en hundpromenad vid flygfältet och jodå....lite blåste det där:-) En julgran kom vi hem med också, men den står på tillvänjning i garaget.


    


Passade på att gå igenom banbelysningen också. Fick gräva fram en och annan lampa, men lös gjorde de allihopa!


Frukost var det! :-)

//

Av Chrissie - 15 december 2010 21:45

Japp, någon webbdesigner blir jag då aldrig, det är en sak som är säkert!! Har suttit hela eftermiddagen och tidig kväll med att knåpa ihop en liten basic hemsida till jobbet. Aldrig mer!!! :-P

Men nu vet jag det!


Hann ialla fall med att rida alla tre pållarna på dagen. Sista turen tog jag med mig vovvarna och efter att ha haft Bangsi med i koppel (läs: ihopknutna  grimskaft) två gånger tidigare, så funkade det att ha honom lös idag!!!:-D Jätteskoj!! Nu ska vi bara träna på fjärrstyrningen ifrån sadeln. Sitta, stanna går kanon, men han måste lära sig, precis som Neo att hålla sig framför hästen, eller gå fot. Det sistnämnda gör han nästan helt frivilligt.

Hur som helst, så var det en ok kylig dag, - 11 C och strålande sol!


      


Var ju bara tvungen att kolla på "Bonde söker fru" ikväll. Hmm, vilka stolpskott som är med den här omgången. Var hittar de alla bönderna? Eller är det så att de väljer ut de mest knepiga för att det ska bli bra TV?


Har precis klarat utav lite pälsvård och kloklippning på de djuren som bor inomhus. Hoppas på att hovslagaren är frisk till på fredag så djuren utomhus blir fina om tassarna också. Tritla ska få på sig skor igen, efter att ha gått barfota sedan jag opererades. Hon visade ingen ömfothet ens ifrån början, vilket har varit skönt. Så bra att veta att hon kan gå barfota om så behövs. Dessutom är ju hennes hovkvalité sisådär 100 ggr bättre än Drómi´s:-/


Hästarna har inte fått vara inne på länge, men vädret har ju varit så kanon. Men imorgon har jag lovat dem en natt inne, så det kan faktiskt få bli hur mycket snöstorm det vill!! :-)


"Did you know sharks will only attack you if your wet? IT'S A FACT!"

;-)



//


Av Chrissie - 15 december 2010 08:05

Släpade med mig sambon och vovvarna ut strax innan midnatt för att kolla in Geminiderna. Var inte 100% klart väder, utan lite dimmoln. Men fick ialla fall se en hel del ljusstrimmor på himlen! Vackert!!

Eftersom jag struntade i alla måsten igår, så får man igen det idag. Men ska absolut försöka hinna med att rida alla 3 pållar också. H har ju opererat sig och kan troligen inte rida på en månad. Imorgon kommer snöovädret som de pratat om hela veckan. Får se vad det blir utav det.


Men först några timmars jobb .........

//


Av Chrissie - 14 december 2010 20:16

Nu har jag bestämt mig!! Hinner naturligtvis inte till i år, men till nästa år ( Jul)har jag världens idé som jag tänker jobba benhårt på att genomföra!!! :-)

Alla pratar om julen som det mest euforiska som inträffat på jorden.....själv känner jag stor empati för alla de ensamma och de som mår dåligt!!

Nu är jag förvisso inte religiös, men tycker ändå inte att det bara ska handla om materialism och egoism.


Tänker starkt på "Jonas" som hjälpte mig julen -98!


Av Chrissie - 14 december 2010 14:13

Tro det eller ej, men jag kom ur min dräkt så småningom. Blev lite drygt en timmes vovvepromenad i skogen. Stackars Neo fryser så om tassarna. Är lite väl kallt för hans smak.

Tog mig också i kragen och begav mig ner på "byn" ett slag. Kom inte hem med något revolutionerande alls, men kylen är hyfsat uppfylld nu.

Blev så sugen, så ikväll blir det löjromstoast med hela konceptet och allt vad det innebär. *Mums*!! Blev helt salig när jag hittade färsk Kalixlöjrom!


Nu blir det en liten pensionärs-power-nap, innan det är dags för jyckarna igen och så ska pållarna bli lite ompysslade också.

Pjakkur fick en leksak på posten idag!!!!!:-) Den var ifrån Pucko! Gissa om han blev glad. Han leker, leker och leker. Är både högt och lågt, även om lilla leksaken redan blivit av med svansen. Det är inte Pjakkurs fel, utan Bangsis!! Hihi! Avundsjukan liksom!


  

Tre lyckliga (tjocka) dårar mitt i maten! :-D

Av Chrissie - 14 december 2010 08:58

Å´hå ja´ja, vad svårt det skulle vara att ta sig ur sin "onepiece":-) Rastade hundarna i arla morgonstund, men börjar bli dags för promenaden.

Idag har jag verkligen inga måsten (jodå, måsten finns alltid, men just idag tänker jag stoppa huvudet i sanden) eller inplanerade saker. Vet inte hur länge sedan det var sist, men ska försöka göra det bästa utav dagen!:-D

Kissen ligger och kurrar på min mage och tycker inte alls att jag ska gå ut med vovvar. Svårt dilemma;-)

Mulet var det igårkväll också, men tänker göra ett nytt försök inatt......Ev kanske det kunde bli lite uppklarnande till natten. Lugnet före stormen, eller hur nu meteorologerna uttryckte sig. På torsdag och fredag ska vi ju uppenbarligen få en del snö.

Tänk, om ca en vecka så vänder det, och vi börjar gå emot ljusare tider igen. Hurra!!!:-D


//



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards