Drómi, Tritla, Jag & C:O

Alla inlägg under november 2009

Av Chrissie - 8 november 2009 14:51

Har varit minst lika flitig idag, trots att jag lovade mig själv att ta en liten sovmorgon.

Släppte ut hästarna som fick äta sin frukost ute. Tog en promenad med vovvarna och sedan travade jag en massa ved, som en liten surprise till sambon vaknade och kom ut och öste in.......mer ved:-/


Sen kom H hit och vi red ut på en hyfsat lång tur i skogen. Skitskoj!! Det kommer vi göra om snart igen!! Både hästarna och jag tyckte det var skitkul med ridsällskap!!

När det var avklarat var det så dags att trava ved igen.....Nu har vi snart gjort 2/3-delar. Sen bara lika mycket till att hämta hem. Tjoohoo, eller nåt. Vad brukar man säga? Ved värmer många gånger?!!Flört

Semester att få åka till jobbet imorgon och en fullspäckad dag!Tungan ute Längtar redan efter hotellfrukosten!!!


Sambon har tagit sig iväg för att gratta sin far på Fars Dag, sen är det dags för sista gången valpskola med Duracell, Bangsi, Godis, Ulltussen, Lillskiten, Busen......Ja, kärt barn har många namn, är det inte så?

Ägnar en tanke åt min bortgångne far.


//


Av Chrissie - 7 november 2009 20:35

Så här slut var jag (vi) tydligen.

 

  

Av Chrissie - 7 november 2009 19:10

Jag är helt färdig! Får sluta upp att vara så hurtig på mornarna;-) Eller också har jag bara fått i mig för mycket friskluft, för när klockan var 17.33, tog jag mig inomhus för första gången idag.Cool

Trotsade även dagens väder och red. Kul men blött!! Tritla och jag fick sällskap en bit, uav 5 stycken rådjur. De var inte det minsta rädda, även om lite på sin vakt. T tyckte inte heller det var det minsta läskigt, utan hade nog hellre velat hänga på dem när de till sista skuttade iväg.


Sen kom veden hem. Ialla fall delar utav den. Har lyckats packa in dryga 3 kubik , och trava 2 kanske. Sen blev det bäcksvart ute. Lär bli fortsättning imorgon! Tjoohoo.....eller inte;-) 

Har ju hunnit med x antal vovvepromenader också, såklart.


Har ingen förhoppning om att vädret ska vara mindre grått imorgon, tyvärr. Bara att bita ihop och "låtsas att det regnar"....eh.....att solen skiner kanske?Tungan ute



  

Så här såg vädret ut igår...

 

 

  

... och så här idag.

Av Chrissie - 7 november 2009 10:04

Trodde inte det kunde blir mer trist väder, men så fel jag hade. Gick en arla långpromenad med vovvar medans hästarna åt frukost inne. Blev som vanligt blöt! Börjar bli en vana att gå omkring i dyngsura kläderSkrikandes.


Sambon ska få hjälp att köra hem ved idag....och jag kommer att stå redo att börja trava. Känns bra om jag också drar mitt strå till stacken. Men i det stora hela så gör vi faktiskt de mesta slitsysslorna tillsammans!


Nä, dags för frukost för matte!


//

Av Chrissie - 6 november 2009 16:39

Inte blöt i den bemärkelsen att jag gått i barskåpet och "tutat", utan för att hela dagen har spenderats utomhus i snö, regn och blask!

Skulle varit iväg till Bangsi´s ex mamma idag, men tyvärr är det ju så att dagarna blir kortare och kortare, och jag var bara tvungen att hinna rida idag. Hästarna har ju fått vila eftersom skorna tappats.

Det var helt underbart att vara tillbaka på hästryggen, trots vädret! Min vinteroverall gick att vrida ur när jag kom in. Tänk att ridturer kan göra en så lycklig??!! Silikonsulorna som hästarna fått denna gång, måste bara vara Gud´s gåva till oss ryttare!??! Inte en stylta så långt ögat når!!


Har nyss kommit tillbaka in efter en rejäl promenad i skogen med vovvarna. Nu är de förpassade till tvättstugan en stund. Snacka om förbrukningsvara på handdukar när vädret är så här. Blir minst lika lycklig av att se vovvarna härja och busa runt för allt vad de förmår, som att sitta på hästryggen. Den mesta träningen av lillskiten går jättebra - det är i princip inkallningen som inte riktigt funkar. Varför komma när matte eller husse ropar, när det finns miljoner andra saker i naturen som är betydligt roligare? Bara att träna på!


Ikväll ska jag ägna mig åt manikyr och ä n t l i g e n bygga lite naglar. Tänk, jag som jobbar hemifrån, har inte haft tid till det!Förvånad


Får ont i magen när det BARA är den 6 november och alla börjar hysteriskt prata jul! Hualigen!! Snart ska väl folk börja julpynta på Midsommardagen?!!??


Over and out!

//

Av Chrissie - 5 november 2009 20:32

Har inte en hundvalp.....Har skaffat en snöplog!!

Han kör ner nosen i snön, inser att snön kastas upp när han lyfter huvudet - jätteskoj!! Om man gör det fort, hinner man nästan äta upp snön. Och så håller han på! Tossig!:-)


Så här såg det ut i morse:

  


Så här ser det ut nu:


  



Den 21 december vänder det....Då går vi emot ljusare tider. Längtar! Fast längtar ännu mer efter ridning i snön!!


Av Chrissie - 5 november 2009 17:57

Vitt på marken! Ja, ja, det är väl kul  med snö då.....i en vecka ungefär. Sen kan det få bli sommar igen;-)

Har haft världens bästa hästskötare idag!!!! Kyss Sambon tog hand om hovslagaren och hästarna, medans jag följde med svägerskan till Falu Djursjukhus med sin vovve.

Nu har hästarna både broddar och sulor ....och skor förstås. Så nu finns det egentligen INGA ursäkter till att inte rida.Tungan ute


Nu ligger jag mest och kvider av magkatarr:-( Lite snällmat ett par dagar, så ska det väl vara ett minne blott?!

Inväntar ett bra klockslag så pållarna kan få komma in, sen blir det nerbäddning i soffa under filten för min del.


//


Av Chrissie - 4 november 2009 17:26

Har haft en mycket skön dag, med flera härliga hundpromenader, trots kyla och snöflingor.

Efter sista promenaden, tappade jag upp ett hett bad och bara slappade. Så härligt! Så sällan jag tillåter att ge mig egentid och bara få vara. Men ljuvligt när det väl händer. Magkatarren knackar på, så det gäller att hålla den i schack.

Kaminen är tänd också, så nu sitter jag framför den och bevarar värmen efter badet. Maten står och puttrar och blir väl färdig lagom till middagssällskapet behagar anlända hemmet.

Sen blir det Bonde söker... och Grey´s Anatomy förstås, med vovvarna i soffan!:-) Kan det bli bättre än onsdagskväll??!!


That´s all for tonight from the yellow house.

//



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards